Fåreskind

Med et smukt fåreskind får man et skind, der er utrolig velegnet til både oppyntning og praktiske foranstaltninger. Et fåreskind giver dig et stykke af naturen ind i din bolig, men kan også bruges til at beskytte dit nyfødte barn mod kulde og give det de optimale betingelser for at holde varmen på naturlig vis. Et skind er nemt at holde og ser smukt ud i mange år. Skindet kan støvsuges rent, eller gennemgå en vaskning, hvis uheldet skulle være ude.

Et skind med et par år i baggagen

Et fåreskind har naturligvis et par år på bagen, og er derfor også en smule anderledes i strukturen end en normal, ung lammeskind. Fåreskindet er mere kompakt, langt tykkere og fladere. Et fåreskind er et skind, der kan fungere på akkurat samme måde som et lammeskind, men fordelen med et lidt ældre skind er selvfølgelig, at skindet og hårstrukturen er mere slidstærk. Et fåreskind vil sandsynligvis være lidt grovere end et lammeskind – og derfor heller ikke nær så blødt.

Hvorfor vælge et fåreskind?

Man skal vælge et fåreskind, hvis man for eksempel ønsker at have skindet liggende på gulvet ved en gyngestol eller under fødderne ved sofaen. Fåreskindet giver ligesom et almindeligt lammeskind en utrolig varme og isolering til fødderne, som er svært at få fat i gennem andre materialer. Fåreskindet holder bedre dets struktur og kan derfor holde en form længere end et eventuelt lammeskind kan.

Der findes forskellige typer af fåreskind, præcis ligesom det gælder for lammeskind. Det er derfor muligt også at få et langhåret fåreskind med en mere rustik struktur, hvis det er det man skulle ønske.

Gotlandsk fåreskind

Den gotlandske fåreskind er en typisk, krøllet form for skind, der egner sig godt til at varme fødderne eller ryggen, når man smider sig ned i sofaen på en kold regnvejrsdag.

Strukturmæssigt er den gotlandske fåreskind utrolig kompakt og slidstærk, og som de fleste typer af skind vil den holde i mange år fremover. Den gotlandske fåreskind kommer fra Sverige, og man har tradition for at garve de gotlandske fåreskin i Sverige og først derefter transportere dem til Danmark. De gotlandske fåreskind har nydt godt af en majestætisk natur og en naturlig fodring.

Islandsk fåreskind

Den islandske fåreskind er anderledes end den gotlandske både strukturmæssigt og farvemæssigt. Strukturmæssigt fås den islandske fåreskind som et langhåret skind, der har utrolig lange hårstrå, men som giver en fantastisk bølgende fornemmelse. Farvemæssigt er den islandske fåreskind generelt set bestående af changerende gråtoner, der giver et flot spil.

Denne type af fåreskind har en anden finish end et krøllet fåreskind har, da det har et mere vildt og busket look, der giver en følelse af at være på ferie i en hytte langt oppe i de svenske, norske eller islandske fjelde.

Den islandske fåreskind – og for så vidt også alle andre typer af fåreskind og lammeskind – er et unikum. Det er umuligt at få to fåreskind, der er ens, og derfor har man i virkeligheden et smukt stykke af naturens kunst, hvis man anskaffer sig et fåreskind. Mulighederne med et fåreskind er mange, det handler blot om at bruge det, hvor man opholder sig.

Kurv

loader